Prijava | Telefon: +385 1 3655 555 | info@koncar.hr

O NAMA

/O nama
O nama2018-07-13T09:32:54+00:00

Temeljna djelatnost Grupe KONČAR je proizvodnja opreme i postrojenja za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije, kao i opreme za primjenu u području transporta i industrije.

Grupu KONČAR danas čini KONČAR – Elektroindustrija (matica) te 15 ovisnih i 1 pridruženo društvo.

Godišnja prodaja iznosi oko 3 milijarde kuna, od čega je polovina u izvozu. KONČAR izvozi svake godine u više od 60 zemalja svijeta i to najvećim dijelom na tržište Europske unije. Izvoz su proizvodi visoke tehničko-tehnološke složenosti za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije. Najveća tržišta KONČARA proteklih godina su Njemačku, Švedska, Finska, Norveška, Nizozemska, Bosna i Hercegovina te Ujedinjeni Arapski Emirati. Tijekom godina proizvodi KONČARA izvezeni su u više od 100 zemalja na svim kontinentima.

Strategija KONČARA je daljnji razvoj i povećanje proizvodnje u skladu sa zahtjevima tržišta, s posebnim naglaskom na vlastiti razvoj i društveno odgovorno poslovanje.

HRVATSKA POSTIGNUĆA I ZNAMENITOSTI

Nakon prošlogodišnje teme o hrvatskim istraživačima, znanstvenicima i izumiteljima, nastavljamo u 2017. godini s postignućima i znamenitostima vezanim uz Hrvatsku.

I dok smo prošle godine predstavljali ljude koji su dali doprinos na raznim područjima tehnike i prirodnih znanosti, ovaj put želimo istaknuti djela, postignuća, znamenitosti i proizvode.

Kronološkim redom, od vučedolske kulture do dizelskoelektričnog vlaka (najnovijeg proizvoda KONČARA), pokazujemo kontinuitet u civilizacijskom doprinosu i razvoju na našim prostorima. Naveli smo (prema svom izboru) tehničke izume, građevinske poduhvate, teorije, djela i proizvode – sve što nam se činilo važno i zanimljivo istaknuti u tjednima 2017. godine. Nismo mogli obuhvatiti sve što zaslužuje ući u ovakav materijal. Glavni kriteriji bili su da je postignuće ili osoba s područja današnje Hrvatske, te da je tijekom duljeg razdoblja potvrđena njena važnost za razna područja ljudskog života.

Kliknite za uvećanje