Društvo KONČAR – Elektronika i informatika (INEM) uspješno je, u prisutnosti predstavnika kupca, obavilo tvorničko ispitivanje četiriju statičkih sustava uzbude za marokanske hidroelektrane (HE) Al Massira i Daourat.

Sustavi uzbuda namijenjeni su spomenutim dvjema hidroelektranama, od kojih je Al Massira izgrađena 1980. godine, s dvije proizvodne jedinice, svaka snage 64 MW, dok je Daourat u radu od 1950. godine i ima također dvije proizvodne jedinice snage od po 8,5 MW. Postojeći sustavi uzbude u HE Daourat obnovom će se pretvoriti u statičke pa su u sklopu isporuke ugovoreni i novi uzbudni transformatori.

Opseg isporuke društva KONČAR – Elektronika i informatika obuhvaća nadzor nad demontažom starih i montažom novih sustava uzbude, projektiranje, isporuku, ispitivanja i puštanja u rad, dok je konzorcijski partner zadužen za demontažu postojećih i montažu novih sustava.

Za istog kupca KONČAR – Elektronika i informatika je prije deset godina s KONČAR – Generatorima i motorima isporučila i pustila u pogon četiri sustava uzbude za HE Tanafnit i El Borj.