Dana 16. kolovoza 2023. pojavila se prevarantska internetska stranica https://gerywsond.com, koja poziva investitore na ulaganje u održive izvore energije. Stranica se neovlašteno i lažno koristi marketinškim i komunikacijskim materijalom društva KONČAR – Digital d.o.o. te fotografijom i falsificiranom izjavom bivšeg predsjednika Uprave KONČAR – Elektroindustrije d.d. Darinka Bage, koja potkrepljuje sadržaj stranice pri pozivanju investitora da u 3 koraka ulože u zelene dionice, isključivo vezane za obnovljive izvore. U sadržaju se poziva na minimalni depozit od 250 eura, uz garanciju prosječne dobiti od 1.120 eura na mjesec.

Gore navedena stranica nije stranica KONČAR – Elektroindustrije d.d. niti je na bilo koji način vezana s Grupom KONČAR.

Potvrđujemo da nismo nikada pozivali ulagače na opisani način te da KONČAR – Elektroindustrija d.d. kao trgovačko društvo, čije su dionice listane na Zagrebačkoj burzi, posluje etično i transparentno te u skladu s pravnim regulativama, pozitivnim propisima i pravilima korporativnog upravljanja. Gospodin Darinko Bago se ogradio od veze s navedenim oglasom te obavijestio ravnateljstvu policije.

Ovime Vas obavještavamo da ćemo poduzeti sva legalna sredstva da utvrdimo tko se javnosti obratio ovom internetskom prevarom, zloupotrebljujući podatke i ime KONČAR te ono najvažnije – da zaštitimo domaću javnost i spriječimo nastanak moguće štete.

Dodatno, naši stručnjaci za kibernetičku sigurnost poduzimaju potrebne korake da zaštite KONČAR – Elektroindustriju, ovisna društva KONČARA te opću javnost koja je na gore opisani prijevarni način pozvana na ulaganja.