KONCAR-Montazni-inzenjering-zracna-luka

Društvo KONČAR – Montažni inženjering (KMI) ugovorilo je isporuku dijela opreme i radove u Zračnoj luci Liege, u Belgiji i u zagrebačkoj Zračnoj luci „Franjo Tuđman“.
KMI je podizvoditeljski ugovor potpisao s tvrtkom SAAB Sensis Corporation iz SAD-a za isporuku i radove na ugradnji dijela opreme za napredni sustav za nadzor prometa i vođenje zrakoplova na manevarskim površinama (Advanced Surface Movement and Guidance Control System A-SMGCS) u zračnoj luci Liege, u Belgiji.

Glavni ugovor potpisao je partner KMI-a s Belgijskom kontrolom zračnog prometa za isporuku i integraciju sustava A-SMGCS.

Ugovor obuhvaća sustave detekcije objekata na zračnoj luci pomoću primarnog radara SMR (Surface Movement Radar) i multilateracijskih senzora MLAT (Surface Multilateration). Rok za isporuku i ugradnju opreme predviđen je u veljači 2018. godine. Također, s tvrtkom SAAB, ali Technologies B.V. iz Nizozemske, KMI je potpisao ugovor za isporuku i radove na ugradnji dijela opreme A-SMGCS u zagrebačkoj zračnoj luci „Franjo Tuđman“.

KMI će izraditi potrebnu tehničku dokumentaciju, isporučiti i montirati kontejner za smještaj dijela opreme te izvršiti ugradnju i ožičenje električno-razvodnih ormara, redundantnog uređaja za be¬sprekidno napajanje (UPS), automatske centrale za gašenje požara i redundantnog klima-uređaja.