Dugogodišnja prisutnost društva KONČAR – Distributivnih I specijalnih transformatora (D&ST) na španjolskom tržištu isporukama energetskih transformatora, proširena je i na distributivne transformatore.

Višegodišnji napori usmjereni na to tržište rezultirali su potpisivanjem trogodišnjeg okvirnog ugovora s distributerom električne energije I-DE Redes Eléctricas Inteligentes, koji opskrbljuje više od 11 milijuna kupaca, pokrivajući površinu od 190.000 km2.

Ugovoru je prethodio zahtjevan postupak pretkvalifikacije te je D&ST postao jedan od njegovih malobrojnih odobrenih dobavljača distributivnih transformatora, koji u potpunosti zadovoljavaju tehničku specifikaciju u skladu s EU Regulativom o Ecodesignu.

Okvirni ugovor obuhvaća isporuku distributivnih transformatora snage od 50 do 630 kVA, u razdoblju od tri godine. Prve isporuke započele su u studenome, nakon uspješno održanih ispitivanja koje je kupac pratio putem video veze.

Iako D&ST danas izvozi distributivne i specijalne transformatore u gotovo 40 zemalja, osvajanje novih tržišta dodatna je potvrda izvrsnosti te predstavlja daljnji izazov u poslovanju.