svečanost potpisivanja ugovora za tramvaje u Latviji

Tvrtka Liepājas Tramvajs je s KONČAR – Električnim vozilima potpisala ugovor o proizvodnji i isporuci šest niskopodnih tramvaja za gradski promet grada Liepāje u Republici Latviji.

KONČAR – Električna vozila odabrana su za isporučitelja u pregovaračkom postupku javne nabave s prethodnom objavom za isporuku 100% niskopodnih električnih tramvaja za kolosijek širine 1000 mm. Postupak je omogućio ravnopravno sudjelovanje više zainteresiranih ponuditelja. Naručitelj je tvrtka Liepājas Tramvajs koja financira projekt iz EU fondova i vlastitih sredstava.

Višegodišnje iskustvo KONČAR – Električnih vozila s tehničkim rješenjima 100% niskopodnih tramvaja te niskopodnih elektromotornih i dizel-električnih vlakova bilo je od iznimne važnosti za naručitelja.

Ugovor se odnosi na isporuku šest tramvaja, s opcijom isporuke još osam iz istog izvora financiranja. Prvi tramvaj bit će isporučen u roku od 24 mjeseca, a sva vozila u 36 mjeseci od potpisa ugovora.

Tramvaji za koje je potpisan ugovor o proizvodnji i isporuci zasnovani su na suvremenom tehničkom rješenju, moderno oblikovani, klimatizirani, opremljeni videonadzorom i sustavom informiranja putnika. Vozila su 100% niskopodna, bez osovina, prilagođena osobama s poteškoćama u kretanju te osobama u kolicima.