KONČAR – Digital i RITTAL partneri u izgradnji podatkovnih centara u regiji

Tvrtke KONČAR – Digital i RITTAL Hrvatska  31. svibnja su na svjetskom industrijskom sajmu Hannover Messe 2022. potpisali Sporazum o suradnji. Sporazum su potpisali dr. sc. Goran Leci  i dr. sc. Stjepan Sučić, predsjednik i član Uprave  KONČAR – Digitala, te Dejan Dokmanović, izvršni direktor RITTAL Hrvatska. Sporazum o poslovnoj suradnji i zajednički nastup na tržištu otvaraju nove prilike za razvoj IT infrastrukture i učinkovito upravljanje podatkovnim centrima u Hrvatskoj i zemljama regije.

KONČAR – Digital je društvo Grupe KONČAR, usredotočeno na projekte zelene energetske tranzicije i digitalne transformacije. Stručnjaci KONČARA imaju bogato iskustvo u uspješnom razvoju digitalnih rješenja za upravljanje energetikom, kritičnom i urbanom infrastrukturom te pametnim gradovima. Naša digitalna rješenja koriste se u Europi, Aziji, Africi i Južnoj Americi. Novost u ponudi su digitalna rješenja za upravljanje kritičnom infrastrukturom razvijena na novoj softverskoj platformi PROZA HAT. Riječ  je o inovativnoj softverskoj platformi otvorene jezgre koja podržava cjelovitu SCADA funkcionalnost za nadzor i upravljanje kritičnom infrastrukturom, podatkovnim centrima te sustavima za proizvodnju, prijenos i distribuciju električne energije.

RITTAL Hrvatska podružnica je njemačke tvrtke Rittal GmbH & Co. KG, članice Friedhelm Loh Grupe. Tvrtka je vodeći svjetski dobavljač sistemskih rješenja za industriju i IT infrastrukturu, koja uključuju rasklopne ormare, sustave napajanja, klimatizacijske sustave i sustave za automatizaciju procesa izrade upravljačkih i energetskih ormara. Rittal tehnologija je jedinstvena spona industrije i IT-ja, ključna za proces digitalizacije. Djeluju globalno kroz 64 podružnice s 9100 zaposlenika. Rittal rješenja prisutna su u više od 90 posto svih industrijskih sektora diljem svijeta. Širok asortiman proizvoda uključuje infrastrukturna rješenja za modularne i energetski učinkovite podatkovne centre s inovativnim konceptima za sigurnost fizičkih podataka i sustava.