Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje obilježava se već više od 50 godina, a svake godine ima svoj slogan i cilj – ovogodišnji je “Restore Our Earth”, odnosno “Obnovimo našu Zemlju”.

Tako se 22. travnja u više od 190 zemalja održavaju brojne akcije i događanja kojima se nastoji skrenuti pozornost na opasnosti koje prijete životu na Zemlji zbog klimatskih promjena, globalnog onečišćenja, uništavanja ekosustava i ugrožavanja životinjskih i biljnih vrsta.

Već se tradicionalno povodom Dana planeta Zemlje organiziraju volonterske akcije KONČARA čiji je cilj urediti okoliš, pokazati koliko je malo truda i vremena potrebno za ljepši okoliš u kojem živimo i radimo te potaknuti razvijanje svijesti o potrebi odgovornog ponašanja. Najustrajniji volonteri KONČARA i ove su godine udružili svoje snage te se okupili kako bi u okviru tradicionalne akcije pod sloganom “Uljepšajmo naš okoliš” dodatno zazelenili tvornički krug na lokaciji sjedišta tvrtke. Aktivni volonteri tako su danas u popodnevnim satima prionuli vrtlarenju, sadnji i uređenju okoliša, a dobroj atmosferi pridonio je i sunčan dan.

KONČAR tijekom cijele godine na razne načine brine o smanjenju štetnih utjecaja na prirodni okoliš, prije svega odgovornim ponašanjem te kvalitetom i sigurnošću svojih proizvoda, ali i drugim svakodnevnim aktivnostima koje provodi samostalno ili u suradnji s partnerima. Ponosni smo što se broj partnera na svjetskoj razini iz godine u godinu povećava te što ovakvim akcijama dajemo svoj doprinos očuvanju prirodnih resursa planeta i jačanju svijesti o zaštiti prirode među svim generacijama.