KONČAR tree planting campaign 2022

Ususret Danu planeta Zemlje 22. travnja, KONČAR je proveo veliku akciju pošumljavanja na području Grubišnog Polja. Tridesetak volontera iz gotovo svih Društava KONČARA, tijekom pošumljavanja su 11. travnja 2022., uz pomoć stručnjaka iz Projekta O2, na površini od 10.000 m2 s posebno opremljenim dronovima ispustili 5000 Seed Bombsa, kuglica sa samoklijajućim sjemenjem autohtonih i neinvazivnih vrsta. Pritom je primarna vrsta bio hrast lužnjak, dok su popratne vrste bile bukva, gorski javor, breza i ostale sastavine za poboljšanje rasta mladih stabala.

Uvodno su končarevci upoznati s Projektom O2, odnosno o važnosti pošumljavanja u smanjenju ugljičnog otiska te su i sami imali priliku izrađivati Seed Bombse, koje dronovi ispuštaju na predviđenu površinu.

Grupa KONČAR svoje ukupno djelovanje uvelike temelji na tradiciji brige prema zajednici i okolišu pa tako dugi niz godina obilježava i svjetski dan našeg planeta raznim prigodnim akcijama. Kako je tvrtka ulaskom u novo stoljeće poslovanja najavila još veći naglasak na društvenu odgovornost, tako je i ovogodišnji Dan planeta Zemlje na temu Invest In Our Planet dobio posebno značenje.