Prijava | Telefon: +385 1 3655 555 | info@koncar.hr

KONČAR – Inženjering za energetiku i transport uspješno završio godinu ugovaranja u Makedoniji

/KONČAR – Inženjering za energetiku i transport uspješno završio godinu ugovaranja u Makedoniji
Poslovni neboder KONČARA

Društvo KONČAR – Inženjering za energetiku i transport (KET) danas je sklopilo novi ugovor za rehabilitaciju transformatorske stance TS 110kV Prilep 1, treći po redu u sklopku ovog investicijskog ciklusa AD MEPSO-a, makedonskog operatera prijenosnog elektroenergetskog sustava.

Ugovor su potpisali generalni direktor AD MEPSO Sašo Vasilevski i predstavnik KONČAR – Inženjeringa za energetiku i transport (KONČAR-KET) savjetnik financijskog direktora Branislav Leković.

Svečanosti potpisivanja prisustvovao je ministar prometa i komunikacija Goran Sugareski te gradonačelnik Prilepa Iliji Jovanoski, posebno istaknuvši izuzetnu važnost ovog projekta za modernizaciju prijenosne elektroenergetske mreže Makedonije kao i za lokalnu zajednicu.

Važnost novih KONČAREVIH ugovora u Makedoniji i jačanje suradnje između hrvatskih i makedonskih poduzeća istaknula je Veleposlanica RH u Makedoniji, Nj. E. Danijela Barišić svojom nazočnosti svečanosti potpisivanja.

Postrojenje TS 110kV Prilep je važno čvorište u elektroenergetskoj mreži Republike Makedonije. Rehabilitacija postrojenja vrijednosti više od milijun eura, ugovorena je u konzorciju s makedonskim poduzećem ELTEK iz Skopja koje će izvoditi lokalne elektromontažne radove. Projekt obuhvaća revitalizaciju primarne opreme na 110 kV poljima, ugradnje sekundarne opreme za zaštitu i upravljanje, SCADA sustava te ranije navedene radove elektromontaže i projektiranja te ispitivanja i puštanja u pogon.

2018-12-12T13:22:45+00:0012. prosinca 2018.|Kategorije: vijesti|Tags: , , , , |