LABORATORIJSKOM CENTRU KONČAR – INSTITUTA ZA ELEKTROTEHNIKU URUČENA POTVRDA O AKREDITACIJI

Laboratorijski centar KONČAR – Instituta za elektrotehniku uspješno je proveo akreditaciju prema zahtjevima norme HRN EN ISO/IEC 17025:2017.

Potvrdu o akreditaciji, čime je potvrđena neovisnost i stručnost u pružanju laboratorijskih i terenskih usluga ispitivanja, predsjedniku Uprave KONČAR – Instituta za elektrotehniku dr. sc. Siniši Marijanu uručio je v.d. ravnatelja Hrvatske akreditacijske agencije Tihomir Babić.

Domaćin svečanosti koja je održana u Poslovnom neboderu KONČARA bila je Uprava KONČARA na čelu s predsjednikom Darinkom Bagom, a događaju su prisustvovali ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić te predsjednik Nadzornog odbora KONČARA Luka Gašpar.

Laboratorijski centar KONČAR – Instituta za elektrotehniku nastao je zbog potreba društava Grupe KONČAR i hrvatskog gospodarstva te kao odgovor na zahtjeve globalnog tržišta. 

Svakodnevno se od gospodarstvenika koji nude svoje proizvode na globalnome tržištu traži da organiziraju svoje procese u skladu s međunarodnim normama. Tijekom nastanka, kako bi se izbjegle različite administrativne prepreke, proizvod mora imati potvrđenu kvalitetu kroz ispitivanje u skladu sa zahtjevima normi. Tražeći suvremen i učinkovit pristup tržištu proizvoda i usluga osnovan je Laboratorijski centar.

Laboratorijski centar čini osam laboratorija osposobljenih za provođenje brojnih metoda ispitivanja i umjeravanja prema zahtjevima međunarodnih normi i tehničkih specifikacija.

Nakon 20 godina rada u skladu sa zahtjevima međunarodnih normi pojedinačnih laboratorija Laboratorijski centar KONČAR – Instituta za elektrotehniku danas omogućava brojne usluge ispitivanja proizvoda na jednom mjestu, tzv. “one-stop testing” pristup.

Više na: https://www.koncar-institut.hr/hr/services-page/laboratory-testing-and-calibration/